Forside / Nyheder / 

Nyheder


Intimt og inderligt

09.12.2011

Hvornår har du sidst haft inderlig og sanselig elskov med din partner?

 

Hvornår har du sidst haft inderlig og sanselig elskov med din partner?

En af forudsætningerne for inderlig og sanselig elskov er nødvendigvis god tid, noget der kan være svært at finde i en stresset hverdag. Men god tid skal der til - god tid til at vække sanserne, god tid til at mærke samhørigheden, føle og fornemme hinanden - og sammen mærke lidenskaben eskalere.

 

 

Et stemningsfuldt værelse

Rummet og lyset bidrager i høj grad til den intime stemningen. Brug tid på at skabe de perfekte omgivelser. Hvordan forestiller du dig, at der skulle se ud hvis det var første gang du skulle opleve elskov med din partner. Skal rummet være mørkt, huleagtigt og skal I mødes i stearinlyset skær? Eller skal I nyde hinanden på hvide lagner, badet i solens stråler?

Skal klassisk musik, runde salsarytmer, newage-lyde eller blid pop være med til at skabe den særlige intime stemning? Skal værelset pyntes med duftende, friske buketter?

Nogen syntes man understreger og stimulerer den erotiske stemning ved brænde æteriske olier som jasmin eller ylang-ylang – eller måske er du mere til en frisk citrus eller eucaluptus?

 

 

Befri krop og sind

Han er klar, værelset er klart - og I har afsat de næste fire timer til fantastisk og inderlig elskov. Eneste problem er at du, på trods af at du faktisk har set meget frem til det intimte selskab med manden i dit liv, overhoved ikke føler dig i humør til at give dig hen.

Måske har du svært ved at slippe stresstankerne, hjernen arbejder stadig på løse noget du skulle have løst på jobbet, muskler i skuldre og nakke er spændte og der er optræk til hovedpine..

Men der findes effektive måder at løsne de følelsesmæssige og fysiske spændinger.

Nogle mennesker kan lide at motionere før sex. Motion løsner muskelspændinger, uro og rastløshed i kroppen. Samtidig styrker og stimulere motion, hvad nogen kalder kroppens egen morfin, transmitterstoffet endorfin hvilket kan give en følelse af velvære og eufori.

Nogle mennesker finder ro og koncentration gennem meditations- og yogaøvelser. Du behøver ikke have nogen særlig træning i yoga, for at opleve at du får god kontakt med din krop ved at udføre simple yogaøvelser. Sid på gulvet, ret ryggen, før fodsålerne sammen og anbring dine hænder på fødderne. Fødderne skal være så tæt på kroppen at det frembringer en let spænding i lysken. Vip i forskellige tempi knæene op og ned - og mærk strækket i lysken. Luk øjnene og sid stille et øjeblik, træk vejret dybt og mærk roen brede sig i din krop.

 

 

Det lange bad

Et varmt bad er et pålidelig og gennemprøvet bud på hvordan du forbereder dig fysisk og mentalt på elskov.

Nyd et langt bad – en tid til og med dig selv. Luk øjnene og koncentrer dig om fornemmelsen af vand på kroppen. Luk øjnene og lad bruseren stråler ramme dit ansigt. Mærk din krop og ret din koncentration på de enkelte dele af din krop. Mærk dine fødder, dine ben, dit underliv og bagdel. Mærk om der er steder hvor din krop føles kold, mærk efter spændinger. Forløs og varm stederne med strålerne fra den varme bruser. Tag dig god, god tid...

 

 

Duften af dig

Et bad bidrager til en rar følelse af renhed, men mange mennesker vasker sig så grundigt, at der ikke er spor af deres egen kropslugt tilbage. Kropslugten er en subtilt og udefinerbart duft.. F.eks. finder mange mennesker duften af frisk sved seksuelt stimulerende. Forskere diskuterer, hvorvidt det skyldes at mennesker, ligesom dyr, udskiller signalstoffet feromon, som blandt dyr forstærker parringslysten...

Lad din egen kropsduft komme frem og undlad brug sæber og parfumer før sex..