Forside / Nyheder / 

Nyheder


Sæt tænderne i det gule ukrudt

28.05.2012

Det pibler det op ad jorden med sunde og velsmagende vitaminer til gavn for helbredet ...

Er du klar over, at mælkebøtten, som mange af os regner for en ukrudtsplante, er en helt fantastisk helseplante? Og ved du, at mælkebøttens friske skud er gode i den grønne salat, og giver salaten et autentisk nordisk strejf?
Lige nu finder du små nye, sprøde mælkebøtteskud overalt. Pluk mælkebøtter til din salat, hvor du ved, de ikke er sprøjtet med ukrudtsmiddel.
Men mælkebøtten er langt mere end en dejlig ingrediens i salaten. På Vestfyn har man i mere end 50 år kæret om denne særlige plante og udvundet saft af blade og blomst. Resultatet er det økologiske produkt, Fynsk Mælkebøttesaft, som er et flydende kosttilskud, der ifølge producenten hjælper kroppen af med sine affaldsstoffer, renser vinteren ud af kroppen, og gør krop og sjæl frisk og sommerklar.
"Jeg har i mere end 20 år arbejdet med økologi. For to år siden overtog vi produktionen af mælkebøttesaften. Det er ret enestående at få lov at arbejde med en naturlig ressource, der er så righoldig på gode stoffer", siger Michael Mohr Jensen, indehaver af Herrens Mark. Han fortæller at mælkebøtten i mere end 2.000 år, har været anvendt som helse- og urteplante, fordi den – udover at hjælpe mennesket af med affaldsstoffer - også styrker den naturlige tarmflora.

 

Nærmeste forhandler: tlf. 64 78 10 52