Forside / Nyheder / 

Nyheder


Meditation og velvære i Thailand

28.05.2012

Når thailænderne er så venlige og harmoniske, skyldes det ikke kun deres kultur men også, at meditation er et vigtigt element i den buddhistiske tradition. Nu kan udenlandske turister også få indblik i en anden side af den thailandske kultur, nemlig meditationen.

I nutidens hektiske tilværelse, hvor stadig flere ting skal nås på stadig kortere tid, er det utrolig vigtigt at få stresset af. Men at stresse af er ikke bare lig med at slappe af – det åndelige aspekt skal også tilgodeses.

I Thailand er meditation et yderst vigtigt redskab til at opnå indre harmoni og velbefindende, og med landets lange tradition for meditation, er der gode muligheder for at lære og praktisere meditation i Thailand.

 

For interesserede, er det f.eks. muligt at opholde sig et par dage, eller hvor længe du nu har tid til, som en munk i et tempel. Under opholdet lærer man blandt andet grundlaget for buddhistisk meditation og studerer buddhismen.
"At sætte sig ind i, hvordan munkene bor og lever, er utroligt udbytterigt. Det giver en god indsigt og forståelse for, hvor stor betydning meditation har for ens indre harmoni og balance. At lære grundlaget for meditation er noget, man har glæde af hele livet", forklarer Nalinee Pananon, der er chef for Thailands turistbureau i Stockholm.


Thailands turistbureau giver her tip til to templer og et meditationscenter, der giver indblik i munkenes åndelige og sjælelige liv:

 

Wat Suan Mokkh
Templet blev grundlagt i 1989 og ligger 53 km fra Surat Thani. Siden opførelsen er det blevet besøgt af mere end 20.000 personer fra hele verden. På det ti dage lange meditationskursus, der begynder den første i hver måned og varer i præcis ti dage, lærer deltagerne, hvordan man får maksimalt udbytte af meditationen, og de får et indblik i buddhismens historie og traditioner.

 

Wat Pa Na Na Chat
Templet blev grundlagt i 1975 og er beliggende i naturskønne omgivelser i det nordøstlige Thailand. Templet giver de besøgende mulighed for at lære og praktisere den livsstil, som Buddha lærte sine munke for over 2500 år siden.


Dipabhavan meditationscenter
Meditationscentret er beliggende på øen Koh Samui med en betagende, fredfyldt udsigt over både hav og bjerg. Her kan man lære grundlaget for meditation og "mindfulness" i smukke omgivelser samt spise sund og lækker vegetarisk mad.