Forside / Nyheder / 

Nyheder


Depressioner

28.10.2012

Kan kost og livsstilsændringer forebygge og måske endda lindre depressioner?

Omkring 200.000 danskere menes at lide af en depression, og det antages, at ca. 15% af den danske befolkning på et eller andet tidspunkt i livet får en depression. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) forudser, at der i 2030 vil være flere mennesker, der lider af en depression, end af nogen anden sygdom.  De dystre fremtidsudsigter gør, at der kæmpes fra mange sider for at finde måder at forebygge depression.

Læger mener, at depressioner bedst behandles med medicin og terapi, men andre mener, at depressioner kan forebygges og måske endda behandles ved hjælp af livsstilsændringer.
I bogen ”Depressioner — er der en naturlig løsning?”, skriver John Buhl om, hvordan vores livsstil og kost har indflydelse på vores psykiske velbefindende og overskud. Ifølge forfatteren er usunde kostvaner, vedvarende stress, dårlig søvn og et svækket helbred eksempler på faktorer, der kan gøre nogle mennesker triste og måske endda deprimerede.  Ifølge John Buhl kan rigtig mange mennesker have så stor gavn af at ændre og forbedre kost og livsstil, at medicin eller anden behandling bliver unødvendig.

 

Bogen kan bestilles her >>